16 mei 2022

Teuge 2 Daagse 2022

Door Stefan

Om als eerste, na twee jaar corona stop, de eerste tweedaagse wedstrijd van het seizoen te organiseren was best spannend. Dit was ook duidelijk te merken aan het aantal deelnemers, en dit had niet alleen te maken met het feit dat ons veld bekend staat om “het gat van Teuge”!

Al zag de voorspelling er voor zaterdag 7 mei aanvankelijk twijfelachtig uit, en waren er buien voorspeld, bleek het, mede dankzij het feit dat we alleen een combiklasse hadden, toch mogelijk om een kleine opdracht (AAT van 1:30 uur 100.10 km  /  287.00 km  (191.51 km) uit te zetten, met als eerste keerpunt Gorkum.

Twee deelnemers keerden als snel terug met technische problemen, de T12 stond na 50 km buiten, alsmede de IT die helaas na 97 km de motor moest gebruiken. Alle overige deelnemers kwamen rond, met de melding van soms wat lichte regen onderweg.

Tijdens de gezellige BBQ bij ons clubhuis werden s’ avonds de dagwinnaars van 7 mei gehuldigd.

  1. Steven Huiskes            XH                                   210 punten
  2. Steffen Landman         T10                                  198 punten
  3. Niels van Nieuwland   VNE                                 177 punten

De voorspelling voor de zondag 8 mei was blauw, en de wedstrijdleiding besloot wederom een AAT uit te zetten met als keerpunten, Barneveld, Raalte, Lingen (3:00 uur, 152.24 km  /  352.25 km  (252.14 km)).

De hoogte van de blauwe thermiek bleek, zeker aan het begin van de opdracht, lager dan voorspeld, maar werd beter en het lukte daarom bijna alle deelnemers om rond te komen.

Dat leverde de volgende dagwinnaars op van 8 mei:

  1. Niels van Nieuwland                                   VNE                      796 punten
  2. Jeroen Beeke en Ron van Valkengoed       M3                      618 punten
  3. Steven Huiskes                                             XH                      607 punten

Omdat de wedstrijdleiding er geheel vanuit was gegaan dat Steven Huiskes de T2D traditiegetrouw zou winnen, hadden zij als grap voor de winnaar van de T2D de kleinste beker klaarstaan. Groot was de verbazing, maar zeker niet minder gegund, toen de winnaar Niels van Nieuwland bleek, met Steven Huiskes op de tweede plaats en ons eigen clublid Steffen Landman op een knappe derde plaats.

PROFICIAT aan de winnaars!

De wedstrijdleiding dankt alle deelnemers voor hun deelname aan de T2D 2022 en nodigt hen van harte uit voor de T2D 2023, waar we stiekum hopen op een verdubbeling van het deelnemersveld!

Dank ook aan sleepvliegers Bert, Luc en Timo voor het slepen tijdens de tweedaagse!

Alle uitslagen zijn te vinden op soaringspot: Soaring Spot :: Teuge 2-daagse 2022